Despre noi

Strategie

Misiunea noastră este de a furniza clienților noștri servicii de telecomunicații de înaltă calitate la prețuri competitive. Componentele specifice ale strategiei noastre includ următoarele:

 • Continuarea optimizării rețelei noastre fixe avansate din România și Ungaria, oferind servicii de înaltă calitate, păstrând în același timp prețuri competitive. Starea tehnologică actuală a rețelelor noastre fixe din România și Ungaria ne permite să oferim o gamă largă de servicii de înaltă calitate clienților noștri la prețuri competitive, păstrând în același timp cheltuielile de exploatare a infrastructurii la un nivel scăzut. Mai exact, rețelele din România și Ungaria sunt peste 90% din fibră (excluzând anumite părți din rețeaua Invitel pe care o modernizăm in prezent) și sunt mai rapide și mai economice decât rețelele traditionale ale competitorilor noștri. Intenționăm să optimizăm capacitățile rețelei existente pentru a crește numărul de abonați pentru serviciile de televiziune prin cablu și internet și date fixe in piețele principale. În ambele țări dorim să continuăm dezvoltarea rețelelor (in special in zonele rurale) și să finalizăm modernizarea rețelei Invitel din Ungaria la fibră in viitorul apropiat, impreună cu alte imbunătățiri ale rețelei de tip FTTH in alte părți.
 • Creșterea în continuare a numărului de RGU-uri in toate liniile de servicii atât in mod organic, cât și prin achiziții. Creșterea RGU-urilor a fost întotdeauna principalul factor al creșterii veniturilor, datorată creșterii în mod organic cât și prin achiziții, dar mai ales datorată extinderii rețelelor noastre fixe din România și Ungaria, vânzărilor încrucișate de produse. Scopul nostru este de a continua creșterea numărului de RGU-uri in toate liniile de servicii din regiunile unde activăm. Ţintim să creștem organic prin extinderea rețelei și prin creșterea ratei de penetrare a serviciilor de televiziune prin cablu, internet fix și date fixe, telecomunicații mobile, telefonie fixă și televiziune DTH, prin multiple oferte de servicii și prin vânzări încrucișate către clienții existenți și cei potențiali. Pe lângă creșterea organică, mai putem alege să extindem baza de RGU-uri prin achiziții în conformitate cu activitățile noastre curente sau într-un mod complementar acestora.


 • Creșterea în continuare a serviciilor de telefonie mobilă în România și Ungaria prin extinderea acoperirii rețelelor mobile și prin achiziții de licențe de spectru suplimentare. La 31 decembrie 2019, rețeaua mobilă 3G (2G+4G in anumite zone) si 4G avea acoperire (outdoor) de aproximativ 99,5% și 87,2% din populația României. La aceeași dată, acoperirea serviciilor mobile 2G și 4G mobile (outdoor) era de aproximativ 78,0% din populația Ungariei (deși oferta noastră de servicii mobile în Ungaria este încă în faza de testare și este momentan disponibilă numai clienților existenți în această țară). Dispunem de licențe 2G, 3G și 4G, după caz, în ambele țări și am reușit să introducem servicii 5G în anumite orașe din România pe baza licenței de 3.700 MHz. Considerăm că densitatea rețelelor noastre fixe și a licențelor de spectrum existente oferă o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară a infrastructurii mobile și a ofertelor în aceste piețe principale. Putem participa de asemenea la licitații pentru spectru suplimentar ca să completăm licențele deținute dacă și cand vor fi organizate de către autoritățile relevante.


 • Focus pe piețele principale din România și Ungaria, în timp ce menținem expansiunea dinamică în Spania și rămanem deschiși la oportunități în Italia. Intenționăm să ne concentrăm pe România și Ungaria, piețele noastre principale, în timp ce continuăm expansiunea în Spania și rămânem în același timp deschiși oportunităților în Italia. Pe piețele principale, rețelele noastre fixe de fibră optică ne permit să livrăm în mod eficient mai multe servicii în zonele acoperite și credem că există posibilitatea de a crește utilizarea serviciilor noastre în aceste zone, cu investiții suplimentare relativ mici. Baza noastră largă de clienți aflată în creștere creează economii de scară semnificative. De exemplu, ne permite să folosim infrastructura comună și facilitățile centralizate, precum și să exploatăm oportunitățile de achiziție centralizate cu privire la programe, echipamente, drepturi de difuzare TV și alte active și servicii. În plus, considerăm că există potențial pentru dezvoltarea serviciilor noastre de telecomunicații mobile și de internet și date, întrucât considerăm că piețele de telecomunicații mobile din România și Ungaria ne oferă încă oportunități de extindere. În plus, rămânem deschiși la oportunități atractive în Spania și Italia, cum ar fi extinderea noastră pe piața telecomunicațiilor fixe a Spaniei lansată în Septembrie 2018. Considerăm că Spania are oportunități semnificative de dezvoltare pentru afacerea noastră în afara piețelor principale din România și Ungaria și ne așteptăm ca operațiunile noastre din Spania să continue să câștige proeminență relativ la celelalte segmente georgrafice.
 • Oferta de conținut premium pentru a menține atractivitatea ofertelor noastre de produse. Intenționăm să menținem atractivitatea serviciilor noastre de televiziune prin cablu și DTH, oferind în continuare sporturi, filme și alt conținut premium prin intermediul propriilor noastre canale de televiziune, care pot fi dezvoltate sau extinse în viitor. Numărul mare de RGU pentru serviciile de televiziune prin cablu și DTH ne permite să achiziționăm conținut nou la un cost mai mic per client.

Avantajele cheie

Principalele avantaje de care dispunem sunt următoarele:

 • Piețe locale atractive cu creștere structurală stabilă
 • Poziție de lider pe piață în domeniile principale de activitate și o creștere solidă a numărului de clienți
 • Infrastructura avansată, ce include rețele de fibră optică cu acoperire națională în România și Ungaria și rețeaua de telecomunicații mobile cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din România, din punctul de vedere al numărului de clienți
 • Propuneri comerciale de top pentru clienți
 • Performanță financiară solidă
 • Echipă de management cu o experiență bogată

ISTORIC

Dezvoltarea noastră în România

Afacerea noastră de televiziune prin cablu a fost demarată în 1992 de un grup de persoane din România, inclusiv de dl Zoltán Teszári, când au fondat TVS Holding Brașov pentru a construi rețele de cablu și a oferi servicii de televiziune prin cablu în Timișoara și Brașov, două mari orașe românești. În 1996, dl Teszári a fuzionat anumite active ale companiei sale de televiziune prin cablu Kappa din București, cu Analog CATV pentru a forma Romania Cable Systems S.A. ("RCS"). Ulterior, RCS a crescut în principal organic, dar și prin achiziții de rețele fixe de internet și de date în întreaga țară.

În 1997, RCS a înființat o filială de internet și date, Romania Data Systems S.A. ("RDS"). În 2001, RDS a început să lanseze servicii de internet rezidențiale prin rețeaua de cablu a RCS și, până în 2002, a devenit lider ISP în România din punct de vedere al veniturilor. A început să ofere servicii limitate de telefonie fixă clienților de business și internaționali în 2003, imediat după liberalizarea pieței de telefonie fixă din România. În 2004, după încheierea unui acord de interconectare cu Telekom România, a lansat servicii de telefonie fixă la scară largă.

În decembrie 2004, am lansat servicii DTH în România sub numele de marcă "DIGI".

În 2005, RCS a fuzionat cu TVS Holding Brașov și RDS pentru a forma Emitentul.

In 2007, am lansat servicii de telecomunicații mobile 3G in Romania sub denumirea de marcă "DIGI Mobil". Ulterior, am achiziționat blocuri de frecvență suplimentare în diferite lățimi de bandă pentru a ne extinde capacitatea și pentru a dezvolta rețelele noastre 3G și 4G.

În 2017 și 2018, am întreprins un exercițiu major de rebranding menit să sporească recunoașterea mărcii noastre "DIGI".

În iunie 2019, am lansat servicii de telecomunicații mobile 5G în anumite orașe românești pe baza licenței noastre existente de 3.700 MHz.

Extinderea operațiunilor externe

Am început expansiunea noastră internațională în 1998 prin începerea operațiunilor în Ungaria. Între 1999-2006 am stabilit o amprentă mai mică într-o serie de țări din Europa Centrală și de Est, filiale care au fost vandute ulterior. De asemenea, am lansat servicii MVNO în Spania (în 2008) și Italia (în 2010), vizând inițial marile comunități de români din aceste țări.

Pe de altă parte, ne-am continuat expansiunea în Ungaria și Spania. În 2018, am achiziționat Invitel, care a contribuit semnificativ la prezenta noastră în Ungaria. În 2018, am lansat o ofertă de internet și date fixe și telefonie fixă în Spania. În 2019, am lansat o ofertă de telecomunicații mobile 2G și 4G în Ungaria pentru clienții noștri existenți, ca parte a testării rețelei.

Evoluția în continuare a structurii noastre corporative și a IPO

În anul 2000, a fost înființată Digi Communications N.V., holdingul Grupului.

În 2017, Digi Communications N.V. a realizat un IPO pe piața reglementată a Bursei de Valori București (BVB). Au fost create acțiuni ordinare clasa A și Clasa B, iar acestea din urmă sunt tranzactionate la BVB.

Canale TV proprii & Posturi de Radio

Din iulie 2009, oferim propriile noastre canale TV clienților și persoanelor fizice care se abonează la alți operatori de cablu din România și Ungaria. Primul canal de acest tip a fost cel de la postul de televiziune, DIGI Sport. Oferta noastră include acum canale sportive (DIGI Sport 1, DIGI Sport 2, DIGI Sport 3 și DIGI Sport 4, (fiecare în Romania) și DIGI Sport 1, DIGI Sport 2 și DIGI Sport 3 (fiecare în Ungaria)), un canal de televiziune cu plată (DIGI FILM), un canal de știri (DIGI 24), canale documentare (DIGI World, DIGI Life și DIGI Animal World) și canalele de muzică UTV și Hora TV. De asemenea, deținem un procentaj în Music Channel.

Începând cu luna mai 2015, operăm și posturi de radio în România (Pro FM, Music FM, Dance FM, DIGI FM).

Domenii de activitate

Funcționăm în România, Ungaria, Spania și Italia. Serviciile noastre variază de la o țară la alta.

Tabelul de mai jos prezintă liniile noastre de afaceri actuale disponibile în fiecare dintre regiuni:

Ţări Cablu TV Internet si Date Fixe Servicii Mobile Telefonie Fixa DTH
România
Ungaria
Spania ✓(1) ✓(2) ✓(1)
Italia ✓(2)

(1) Prin rețeaua Telefónica și prin rețeaua noastră FTTH GPON.
(2) În calitate de MVNO prin intermediul rețelei Telefónica din Spania și al rețelei TIM din Italia.

Consiliul de Administrație

Zoltán Teszári (Președinte)

Domnul Teszári a fondat RCS & RDS în 1996 si este acționar majoritar. Înainte de a începe Analog CATV (o companie predecesoare a companiei RCS & RDS), a fondat TVS Holding din Brașov în anul 1992, o altă mare companie de televiziune română prin cablu, care mai târziu a fuzionat prin absorbție cu RCS & RDS. Înainte de a fonda TVS Holding Brașov, domnul Teszari a deținut și condus propria sa afacere. Domnul Teszari este membru al consiliului de administrație din anul 2000 și actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire în 2024, însă poate fi reales pentru un număr nelimitat de mandate.

Serghei Bulgac (CEO)

Domnul Bulgac este membru al Consiliului de administrație și CEO. Domnul Bulgac a fost numit CEO al RCS & RDS în anul 2015. Înainte de a deveni Director General, el a fost Director Financiar al RCS & RDS,. Domnul Bulgac s-a alăturat companiei RCS & RDS în anul 2003. Înainte de a se alătura companiei RCS & RDS, a lucrat ca și corporate finance associate la EPIC (European Privatization and Investment Corporation) și ca analist de cercetare la Eastbrokers, o companie de brokeraj. Domnul Bulgac a absolvit Academia de Studii Economice din București și deține o diplomă de Master în Administrația Afacerilor de la INSEAD. Domnul Bulgac este membru al consiliului de administrație începând cu anul 2017 și actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire în 2024.

Valentin Popoviciu (Administrator Executiv)

Domnul Popoviciu este membru executiv al Consiliului de Administrație. El este membru executiv și Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al RCS & RDS S.A (din 2019, în timp ce din 2015 a deținut aceleași responsabilități, ca membru ne-executiv). Anterior numirii sale în consiliul de administrație al RCS & RDS, domnul Popoviciu a deținut funcția de Business Development Manager al RCS & RDS din anul 1999, după aderarea la companie ca Director al sucursalei Constanța, în anul 1998. Domnul Popoviciu a absolvit Facultatea de Economie a Universității Constanța-Tomis în anul 1997. Domnul Popoviciu este membru al consiliului de administrație începând cu anul 2017 și actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire in 2024.

Emil Jugaru (Administrator Neexecutiv)

Domnul Emil Jugaru a fost numit in anul 2019 ca Administrator al Societatii. Domnul Emil Jugaru este licențiat al Facultății de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Politehnica din București. Începând cu 1997, domnul Emil Jugaru a coordonat pornirea și dezvoltarea liniei de business de Internet broadband, în cadrul RCS & RDS S.A., filiala din România a grupului, participând în mod activ la dezvoltarea rețelei și a serviciilor de Internet de succes ale companiei. În prezent, deține funcția de Director al Departamentului de Vânzări și Relații cu Clienții. Actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire in 2024.

Marius Varzaru (Administrator Neexecutiv)

Domnul Varzaru a fost numit în anul 2013 ca Administrator al Societății. Domnul Varzaru este Director General al companiei DIGI Spain din 2008. Domnul Varzaru s-a alăturat RCS & RDS în 2005 ca Manager de Raportare și a fost numit la scurt timp după aceea în funcția de Director Financiar, o funcție pe care a deținut-o până în anul 2008. Înainte de a se alătura Societății, domnul Varzaru a lucrat la KPMG. Domnul Varzaru a absolvit Academia de Studii Economice din București în anul 2001. Domnul Varzaru este membru al consiliului de administrație începând cu anul 2013 și actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire în 2024.

Bogdan Ciobotaru (Administrator Neexecutiv Independent)

Domnul Ciobotaru este membru independent, neexecutiv al Consiliului de Administrație. Domnul Ciobotaru este și membru independent neexecutiv al consiliului de administrație RCS & RDS, o funcție pe care o deține din 2013. Înainte de a se alătura RCS & RDS, Dl. Ciobotaru a deținut funcția de Director Finanțări pentru Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa în cadrul Renaissance Capital, precum și funcția de Director Executiv pentru Piețele de Capital Globale din cadrul Morgan Stanley din Londra, unde a lucrat pentru o perioadă de peste 10 ani. Dl. Ciobotaru a absolvit Academia de Studii Economice din București și deține o diplomă de Master în Administrația Afacerilor de la Universitatea Oxford. Dl. Ciobotaru este membru al consiliului de administrație începând cu anul 2017 și actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire în 2024.

Piotr Rymaszewski (Administrator Neexecutiv Independent)

Domnul Rymaszewski este membru independent, neexecutiv al Consiliului de Administrație. Domnul Rymaszewski deține și funcția de CEO al Octava Asset Management, o companie poloneză de administrare de portofolii imobiliare, parte a Grupului Elliott, o funcție pe care a deținut-o începând cu anul 2014. Din anul 2007, domnul Rymaszewski deține, de asemenea, funcția de CEO și Președinte al Consiliului de Administrație al companiei Octava S.A., o companie publică poloneză care activează în domeniul imobiliar, parte a Grupului Elliott. Experiența domnului Rymaszewski de consultanță și de supraveghere include activitatea sa în Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea SA, un Fond de Investiții Alternative roman, tranzacționat public din anul 2012. Domnul Rymaszewski deține o diplomă de licență în Fizică de la Universitatea din Pennsylvania și un grad Jurum Doctor în Drept International și Comercial de la Cornell Law School. Domnul Rymaszewski este membru al consiliului de administrație începând cu anul 2017 și actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire în 2024.
* Pentru mai multe informatii referitor la membrii Consiliului de Administratie si la membrii echipei Executive va rugam sa consultati Raportul Financiar Anul 2020, la capitolul Structura conducerii si Guvernanta corporativa. Consiliul de Administrație a înființat două comitete: Comitetul de Audit și Comitetul de Remunerare. Pentru detalii privind membrii si activitatea acestor comitete, va rugam sa consultati capitolul mentionat anterior.

Suntem un lider european în soluții de telecomunicații, pe baza numărului de unități generatoare de venituri ("RGUs") și un furnizor de top de servicii de telecomunicații pe piețele din România și Spania, cu o prezența în Italia și Portugalia.

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi-communications.ro Vezi politica de confidenţialitate
prv_level, ci_session
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google LLC google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Trimite
Vezi aici politica noastră de cookie-uri și de prelucrare a datelor tale